Кабмін розгляне проекти податкової реформи й бюджету на 2016 рік у четвер

09 грудня 19:32

Час засідання уряду не уточнюється.

 

Кабінет міністрів України розгляне проекти Податкового кодексу, державного бюджету на 2016 рік, а також супутні законопроекти на засіданні в четвер, 10 грудня, повідомив заступник міністра фінансів Ігор Уманський, передає Інтерфакс-Україна.

За словами Уманського, уряд також планує розглянути законопроект про легалізацію грального бізнесу.

"Завтра ми будемо розглядати весь пакет змін: Податковий кодекс, бюджет, азартні ігри", − заявив заступник міністра.

Уманський уточнив, що в разі затвердження всього пакету проект змін у Податковий кодекс буде відправлений президенту Петру Порошенку для затвердження і подання в парламент, а проект бюджету – одразу до Верховної Ради.

Час засідання Кабміну, на якому буде розглянуто пакет законопроектів, не уточнюється.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв направити проект держбюджету до Верховної Ради в середу, 9 грудня.

8 грудня після засідання Нацради реформ президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зробили заяви щодо майбутньої податкової реформи.

Порошенко закликав відмовитися від підвищення податкових ставок в рамках податкової реформи, а Яценюк заявив про досягнення "повного компромісу" щодо податкової реформи. Глава уряду уточнив, що нові ставки податків вступлять в силу з 1 січня, а нова редакція Податкового кодексу в цілому – з 1 квітня 2016 року.

У рамках запропонованої податкової реформи Мінфін намагається виконати точкові вимоги МВФ, що дозволить Україні залишитися в програмі фонду. Але зростатиме українська економіка в результаті цієї реформи не буде, оскільки умови для цього зростання не створені, вважає економічний оглядач ZN.UA Юлія Самаєва.