Кабмін підвищив зарплату бюджетникам, залученим до проведення ООС в Донбасі

05 вересня 13:13

Зарплатня збільшується на 50% за фактичний час перебування у зоні проведення Операції.

 

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про 50-ти відсоткове підвищення заробітної платні працівникам бюджетних установ, які забезпечують проведення операції Об'єднаних сил (ООС) або залучені до відсічі та стримування збройної агресії Росії в Донбасі. Відповідне рішення чиновники ухвалили на засіданні уряду у середу, 5 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, на підвищення зарплатні можуть розраховувати бюджетники, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції і залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки й оборони, і відсічі російській агресії на сході України. Їхня зарплатня збільшується на 50% за фактичний час перебування в районах проведення ООС за наявності підтвердних документів.

Крім цього, уряд рекомендує керівникам інших суб'єктів господарювання передбачити в колективних договорах відповідну норму.

Нагадаємо, 27 червня президент України Петро Порошенко підписав закони про митні і податкові пільги на період проведення операції Об'єднаних сил в Донбасі. Ним зберігаються існуючі пільги зі сплати військового збору працівниками правоохоронних органів, військовослужбовцями та іншими особами, які братимуть участь вже не в АТО, а в ООС.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.