Кабмін підвищив пенсії українцям з великим стажем, але маленькими зарплатами

26 червня 13:33

Пенсії цих громадян складуть не менше 2 тис. грн.

 

Кабінет міністрів прийняв рішення з 1 липня на постійній основі підвищити пенсії пенсіонерам з великим стажем, але невеликими зарплатами. Рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 26 червня.

Пенсії цієї категорії громадян складуть не менше 2 тис. грн.

"Встановити, що з 1 липня 2019 у разі, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексацій та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) у осіб , які отримують пенсію, призначену відповідно до закону з урахуванням страхового стажу ... не досягає 2000 гривень, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру ", - йдеться в тексті документа.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, підвищення торкнеться 2,5 млн пенсіонерів з великим стажем, але невеликими зарплатами, і буде діяти на постійній основі з 1 липня.

Зокрема, жінки зі стажем більше 30 років і чоловіки зі стажем більше 35 років - отримають підвищені пенсії.

Раніше в Кабміні анонсували перерахунок з 1 липня пенсій пенсіонерам, які мають великий трудовий стаж і невеликі розміри пенсій.

Нагадаємо, Конституційний Суд України визнав неконституційним рішення про встановлення мінімально необхідного віку для нарахування пенсії за вислугу років. Мова йде про працівників льотного і льотно-випробного складу, освіти, охорони здоров'я і соціального забезпечення, а також артистів театрально-концертних та інших видовищних закладів, підприємств і колективів.