Кабмін підвищив ліміт роботи без касових апаратів до 500 тисяч

18 грудня 18:10

Кожне мале підприємство скоротить витрати на касові апарати на 22 тис. грн. Десятки мільйонів економії обіцяють і бюджету.

 

Кабінет міністрів України підвищив поріг річного обсягу продажів, які можна проводити без застосування касових апаратів, з 200 тис. грн до 500 тис. грн.

"Кошти, які малий бізнес змушений витрачати сьогодні на придбання касових апаратів, необгрунтовані. При цьому він повинен не тільки їх придбати, але і систематично звітувати, витрачаючи і без того обмежені ресурси на заповнення папірців. Це неефективно, тому ми вирішили підняти річний ліміт для операцій без касових апаратів", - сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

За підрахунками Офісу ефективного регулювання, економія від цього рішення для однієї компанії складе 22 735 грн, а для економіки України в цілому - 34 млн грн.

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет міністрів скасував близько 300 нормативних актів у сфері державного контролю за діяльністю підприємств. За інформацією Мінекономрозвитку акти давно вже були неактуальними і тільки створювали надмірний тиск на бізнес.