Кабмін перегляне "космічні" зарплати керівників держкомпаній

07 грудня 11:42

Контракти з керівниками держкомпаній будуть підписуватися на нових умовах.

 

Кабмін перегляне у бік зменшення заробітні плати керівників державних компаній, контракти з якими завершуються. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході Години запитань до уряду.

"Контракти з високооплачуваними керівниками державних компаній, що завершуються, будуть переглядатися на нових умовах з нормальними заробітними платами, а не "космічними". Я жодного контракту з "космічними" зарплатами не підпишу. Тобто зараз ці контракти закінчуються, після цього ми будемо пропонувати абсолютно нормальні і помірні заробітні плати", – сказав він.

Повідомлялося, в липні 2018 року Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород в держкомпаніях без затвердженого фінансового плану.

Раніше наглядова рада "Нафтогазу" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським монополістом "Газпромом". Розмір бонусів становить 1% від суми виграшу.

Як писало DT.UA, голова правління НАКу Андрій Коболєв отримав 207 млн грн ($ 7,9 млн). Всі, отримані на рахунок в Ощаді, гривні Коболєв вирішив витратити на покупку доларів США, вказавши причину: допомога родині. Перші $ 800 тис., як стверджують джерела в банку, вже вирушили до мами.

Детальніше про долю вже виплачених премій читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича "Чекаємо танків Коболєва".