Кабмін оголосив конкурси на розробку трьох газових ділянок

05 серпня 16:13

Заявки на конкурс приймаються протягом трьох місяців.

 

Кабінет міністрів оголосив конкурс на розробку трьох газових ділянок на підставі угод про розподіл продукції (УРП) - Груневскої (Сумська і Полтавська обл.), Охтирської (Сумська, Полтавська і Харківська області) та Ічнянської (Чернігівська обл.).

Площа Груневскої ділянки становить 1080 кв. км, Охтирської - 672 кв. км, Ічнянської – 2090 кв. км.

За умовами конкурсної документації, затвердженій наприкінці 2018 року, по першій і другій ділянці, переможці повинні будуть протягом першого етапу геологорозвідувальних робіт (перші п'ять років) пробурити не менше двох розвідувальних свердловин і провести 3D-сейсміку. Учасник, який переміг у конкурсі по третій ділянці, повинен буде пробурити не менше трьох свердловин і провести 3D-сейсміку.

Мінімальний обсяг інвестицій за Груневскою і Охтирською ділянкою становить 500 млн грн, Ічнянською - 900 млн грн.

Термін дії УРП - 50 років. Частка держави у прибутковій продукції повинна бути не менше 11% її загального обсягу. Максимальна частка компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору будуть відшкодовані витрати, дорівнює 70% загального обсягу виробництва (до повного відшкодування витрат інвестора).

Заявки на участь у конкурсах приймаються протягом трьох місяців з 3 серпня 2019 року – дати публікації оголошень про конкурси.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року Кабінет міністрів оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах УРП. Термін дії угоди – 50 років.

Більше про конкурс на право видобутку на шельфі читайте в матеріалах Ігоря Маскалевича в "Дзеркалі тижня. Україна" "Дельфін": танці на хвості" і "Дельфін" на заморозку".