Кабмін підпише меморандум про взаєморозуміння з табачниками

11 грудня 13:43

Меморандум має підписати міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

 

Уряд знайшов спосіб врегулювати проблему з виробниками тютюнової продукції. Про це свідчить заявлений в порядку денному засідання Кабміну меморандум. Доповідачем з цього питання виступить міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Згідно заявленим у порядку денному документів, меморандум буде підписав у рамках програми дії уряду та на виконання указу президента про невідкладні заходи щодо проведення реформ. Він передбачає сприяння Кабміном розвитку конкуренції на ринку тютюнових виробів, збереження прозорої моделі ринку, а також належне регулювання ринку.

Також у меморандумі прописані плани з розвитку конкуренції на ринку дистрибуції тютюнових виробів, боротьбі з тіньовою торгівлею сигаретами.

Раніше повідомлялося, що Зеленський зустрівся з найбільшими виробниками тютюнових виробів в Україні. Учасники обговорили ситуацію на ринку, зокрема, інформацію про можливе перенесення хед-офісів компаній і зупинки роботи деяких тютюнових виробників.

Дистрибуційна компанія "Тедіс Україна" і тютюнові виробники оскаржуватимуть рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про штраф у 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії.