Кабмін купить 500 квартир для учасників АТО, Майдана і переселенців

12 червня 19:34

Учасники отримають "живі гроші" на придбання житла.

 

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу, 12 червня, прийняв рішення про перерозподіл коштів на придбання близько 500 квартир для учасників АТО і ООС, переселенців і майданівців, а також для сімей загиблих воїнів. Про це інформує урядовий портал.

Наголошується, що зазначені категорії отримають живі гроші на купівлю житла.

"Раніше кошти спрямовувалися будівельникам, будували там, де була земля, і люди отримували квартири іноді в інших населених пунктах. Зараз гроші видають безпосередньо людям", - сказав Володимир Гройсман. - Гроші ходять за людиною".

Зокрема, 25 мільйонів гривень виділено на купівлю 24 квартир для переселенців-учасників АТО, 200 мільйонів гривень - на 165 квартир для учасників бойових дій на території інших держав, 305 мільйонів гривень - на 279 квартир для загиблих в АТО і осіб, які стали інвалідами внаслідок бойових дій, а також 24 мільйони гривень – на житло для учасників Революції гідності, які отримали інвалідність.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв придбати житло для сім'ї загиблого шахтаря на шахті "Лісова". Однак раніше президента це зробив "Прямий канал".