Кабмін дозволив фінансування міністерств, держслужб і силових структур за рахунок конфіскованих за корупцію коштів

07 вересня 16:49

Державна казначейська служба України розподілятиме конфісковані за рішенням суду гроші.

 

Уряд затвердив зміни до порядку розподілу коштів, конфіскованих за рішенням суду за вчинення корупційних дії.

Постанова № 674 прийнята на засіданні у середу, 6 вересня.

Розподілятиме конфісковані кошти Державна казначейська служба України, відповідно до бюджетного розпису на 2017 рік.

"Прийняття постанови забезпечить використання у 2017 році зазначених коштів на фінансування програм та заходів з підвищення обороноздатності і безпеки держави, фінансової підтримки сільгосптоваровиробників, розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування, проектів державного фонду регіонального розвитку, окремих субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам", - йдеться у поясненні до постанови, розміщеній на сайті "Урядового порталу".

Гроші отримуватимуть:

Державна прикордонна служба – на заходи з інженерно-технічного облаштування російсько-українського кордону (проект "Стіна") та реалізацію заходів з підвищення обороноздатності та безпеки держави.

Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Національна поліція за програмами "Видатки на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності та безпеки держави".

Міністерство економічного розвитку і торгівлі – на реформування та розвиток оборонно-промислового комплексу. А також розроблення, освоєння і впровадження нових технологій. Крім того, частина коштів піде на нарощування виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення.

Міністерство оборони – на забезпечення обороноздатності та безпеки країни.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – на загальнодержавні витрати на фінансування місцевих бюджетів за програмами розвитку системи охорони здоров'я у сільській місцевості, формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад та програмою "Державний фонд регіонального розвитку.

Міністерство аграрної політики та продовольства – на підтримку виробників сільськогосподарських товарів.

Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" - на розвиток та утримання автомобільних доріг загального користування.

Міністерство фінансів - на загальнодержавні витрати на фінансування місцевих бюджетів за програмою сприяння заходам соціально-економічного розвитку окремих територій.

Державне космічне агентство – на цільові програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу. А також розроблення, освоєння і впровадження нових технологій і нарощування виробничих потужностей на підприємствах космічної галузі для виготовлення продукції оборонного призначення.

Служба безпеки України - на забезпечення обороноздатності та безпеки країни.

Управління державної охорони - на забезпечення обороноздатності та безпеки держави.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації – на захист інформації України в контексті підвищення обороноздатності та безпеки країни.

Читайте також: Кабмін розподілив 40 мільйонів гривень на житло для співробітників держохорони

Нагадаємо, раніше Кабмін розподілив 1,5 млрд гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

Також повідомлялося про те, що в серпні залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку виросли на 17,08 млрд грн (на 38,8%) – до історичного максимуму в 61,2 млрд гривень.