Інфляційний тиск в Україні залишається високим - Нацбанк

10 жовтня 19:33

Інфляція в Україні у річному вимірі у вересні була вищою, ніж липневий прогноз.

 

Інфляційний тиск в Україні залишається високим, незважаючи на ослаблення продовольчої інфляції, повідомили в Національному банку країни, прокоментувавши рівень інфляції у вересні.

"Інфляційний тиск залишається високим попри послаблення продовольчої інфляції. Високі темпи зростання цін підтримуються стійким внутрішнім попитом, швидким зростанням заробітних плат та різким подорожчанням нафти на світових ринках", - зазначається в повідомленні НБУ.

В НБУ додали, що інфляція в Україні у річному вимірі у вересні була вище, ніж липневий прогноз, опублікований в "Інфляційний звіт" (8,3%), за рахунок базової компоненти і цін на паливо.

Новий прогноз інфляції з урахуванням окреслених чинників буде оголошено після засідання Правління з монетарних питань 25 жовтня 2018 року та опубліковано в "Інфляційному звіті" 1 листопада 2018 року.

Раніше повідомлялося, що зростання споживчих цін у вересні прискорилося до 1,9% в порівнянні з серпнем місяцем. У вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%