Інфляція виявилася трохи вище прогнозованої - НБУ

13 березня 01:06

На інфляцію вплинуло більш істотне подорожчання палива і сирих продуктів харчування.

 

У лютому 2018 споживча інфляція трохи сповільнилася в річному вимірі до 14,0% до 14,1% у січні, а в місячному вимірі індекс споживчих цін зріс на 0,9%, говориться у коментарі Національного банку України щодо рівня інфляції у лютому 2018 року, передає "Економічна правда".

Фактична інфляція в річному вимірі залишилася трохи вище прогнозу, опублікований в "інфляційному звіті" за січень 2018 року. До цього призвело передусім більш суттєве, ніж очікувалося, подорожчання сирих продуктів харчування і палива.

У цілому поточна динаміка споживчої інфляції та її складових свідчить про збереження значного інфляційного тиску. В той же час його посилення в лютому протидіяв зміцнення гривні, яке триває і в першій половині березня.

Таким тенденцій на валютному ринку, серед інших факторів, сприяє і проведення Національним банком більш жорсткої монетарної політики.

Раніше Державна служба статистики повідомляла, що споживчі ціни в Україні у лютому 2018 року порівняно з січнем зросли на 0,9%, з початку року (до грудня 2017 року) ціни в Україні зросли на 2,4%.

Нагадаємо, споживчі ціни в Україні за 2017 рік зросли на 13,7%.

НБУ прогнозує в 2018 році інфляцію на рівні 8,9%.