IBM обігнав Google за капіталізацією

26 сiчня 22:26

Google вибула з трійки лідерів високотехнологічних компаній світу за капіталізацією. Її місце посіла компанія IBM, яка за підсумками торгів 25 січня «набрала» 200,57 мільярда доларів ринкової капіталізації. У той же час Google - 198,23 мільярда доларів. У цей день було відзначено зростання вартості акцій обох компаній.

 

Довгий час акції Google були так званими «блакитними фішками» в США. Останній рік показав зростання вартості акцій на 12%. Динаміка за останні п'ять років показала зростання в 55%, а з самого початку торгів у 2004 році вартість акцій збільшилася на 472%.

Цінні папери IBM проаналізовано на ринку з більш раннього часу. Так, перші торги акціями цієї компанії відбулися наприкінці 1970-х. Найбільша динаміка зростання вартості цінних паперів припала на кінець 1990-х років. За останні десять років вони «підросли» лише на 45%, проте зараз досягли свого історичного максимуму.

Найдорожчою високотехнологічною компанією світу, акціями якої торгуюють на біржі, є Apple: капіталізацію цієї компанії на ринку оцінено в 314 мільярдів доларів. За останні п'ять років акції Apple зросли в ціні на 348 відсотків.

Другу сходинку в умовному рейтингу найдорожчих hi-tech компаній посідає Microsoft з капіталізацією в 243 мільярди доларів. За п'ять років ця компанія подорожчала всього на сім відсотків.

За матеріалами Лента.ru