Гройсман має намір фіналізувати рішення щодо голови "Нафтогазу"

14 березня 17:40

Прем'єр назвав "адекватними" пропозиції наглядової ради НАКу по новому контракту з головою "Нафтогазу".

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін вивчить пропозицію наглядової ради НАК "Нафтогаз України" про продовження повноважень голови правління компанії Андрія Коболєва до 22 березня 2020 року з метою прийняття рішення.

"Що стосується наглядової ради. Вона внесла пропозицію підписати новий контракт на нових умовах, які досить близькі до того, що я вимагав. Це одне з перших адекватних пропозицій, які отримав уряд від наглядової ради. Будемо це проговорювати для фіналізації рішень", - сказав Гройсман журналістам в ході робочої поїздки до Харкова.

Щодо заяв "Нафтогазу" за цінами на газ, прем'єр заявив, що уряд обмежив ціну, і вона не може бути більше 8,55 за кубометр.

"Якщо "Нафтогаз" зможе продавати дешевше – я це підтримую. Якщо вони це зроблять, я це підтримую, і вперед. Але в пропозиції "Нафтогазу" може бути пастка. Вони пропонують скасувати обмеження ціни. І якщо ми знімемо обмеження, завтра вони прийдуть і скажуть, що ціна виросла і має бути (для споживачів – ред.) 10 або 11 грн. Я цього допустити не можу. У нас встановлена межа - 8,55. Все, що нижче – повністю підтримую і навіть вимагаю: чим дешевше продавати газ, тим краще", - додав він.

6 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенню Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу".

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК сливає 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Гройсман неодноразово заявляв, що вважає зарплати керівництва "Нафтогазу" занадто високими.

Детальніше про плани спостережної ради "Нафтогазу", а також ознайомиться з відповідним документом можна в матеріалі Наталки Прудкої "Наглядова рада "Нафтогазу" вважає, що голова НАК має отримувати не менше 10 млн грн на місяць".