ГПУ передала до суду справу екс-адміністратора "Родовід банку"

08 вересня 07:24

Генеральною прокуратурою України 6 вересня 2011 затверджено обвинувальний висновок та направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням колишнього тимчасового адміністратора "Родовід банку" Сергія Щербини. До нього застосовано запобіжний захід - взяття під варту.

 

Як повідомлялося, раніше досудовим слідством, проведеним головним слідчим управлінням Служби безпеки України, встановлено, що протягом 2008-2009 рр. Щербина та директор одного з підприємств, підробивши документи про оренду майна та виконання ремонту орендованого приміщення, заволоділи коштами на суму понад 44,8 млн грн.

СБУ також стверджує, що тимчасовий адміністратор С. Щербина, перевищивши свої службові повноваження, без погодження і дозволу Національного банку України (НБУ) також уклав з двокатським об'єднанням договір про надання правової допомоги, чим банку було завдано матеріальних збитків на суму 301,6 млн грн.

У ході досудового слідства накладено арешт на будинок, який був предметом злочину, а також на квартири та майно обвинувачених.