Госпсуд "замінували" перед фінальними дебатами "Приватбанку"

17 жовтня 11:05

Розгляд позову екс-власників було призначено на 10:30.

 

Господарський суд Києва сьогодні о 10:30 планував перейти до останньої стадії розгляду позову екс-акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про порушення в ході націоналізації банку і повернення їм акцій – судовими дебатами. Однак в 9:45 надійшло повідомлення про замінування суду.

В даний час в суді проходять перевірки, на його територію нікого не пропускають.

Після попереднього засідання суду 8 жовтня юридичний радник Приватбанку Андрій Пожидаєв з високою ймовірністю прогнозував, що суд може прийняти остаточне рішення 17 жовтня.

Нагадаємо, що Апеляційний суд Англії та Уельсу став на бік Приватбанку у справі проти колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Таким чином, всесвітньої арешт, накладений на активи олігархів, збережеться.

8 жовтня, Госпсуд в закритому режимі завершив розгляд зустрічного позову Приватбанку по цій справі і призначив судові дебати між сторонами конфлікту на 17 жовтня. Таким чином, рішення у справі поки немає.

Госпсуд Києва 24 вересня почав розгляд по суті позову екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Мінфіном і особами, що були на той момент акціонерами банку, і оголосив перерву до 1 жовтня.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Сьогодні суди різних інстанцій розглядають сотні проваджень, пов'язаних із "Приватбанком".

Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".