Гончарук в Давосі повторив заклик Зеленського інвестувати в Україну

23 сiчня 10:42

І пообіцяв, що в Україні створять спеціальний міжнародний арбітраж.

 

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на Українському сніданку в Давосі сказав про те, що Україна запропонує цікаві умови кожному інвестору. Напередодні президент Володимир Зеленський пообіцяв інвест-"няню" за $ 100 мільйонів.

Гончарук розповів, що кожен великий інвестор, який інвестує в Україну понад 100 мільйонів доларів, отримає прямі гарантії від уряду.

"Спеціальний закон, який має бути проголосований в парламенті, надасть уряду мандат на розв'язання питань, що турбують інвесторів - від податкових пільг до земельних питань та інфраструктури", - цитує Гончарука його пресслужба.

Уряд, за словами Гончарука, планує надати особливі умови для тих інвесторів, які беруть участь у приватизації. Податкові канікули інвертори отримають, якщо інвестують від 10 мільйонів доларів. "Податкові канікули" передбачають звільнення від податку на прибуток на період до 5 років.

Він пообіцяв, що в Україні створять спеціальний міжнародний арбітраж.

Зеленський в Давосі нагадав світовій еліті про війну в Донбасі, яка триває вже шостий рік. Він заявив про те, що українцям мало "стурбованості" від партнерів, які підтримують нашу країну під час російської агресії на сході країни. Президент закликав інвестувати в Україну.