Голова МЗС Польщі розповів, скільки заробітчани відправляють грошей в Україну

25 сiчня 19:23

За його словами, це заробітки українців в Польщі підтримують українську економіку.

 

Українці, які їздять в Польщу на роботу, щороку відсилають в Україну близько п'яти мільярдів євро. Про це під час ІХ форуму "Європа-Україна" сказав міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Як повідомляє "Польське радіо", він послався на дані польського Національного банку. Ващиковський уточнив, що половину цієї суми українці відправили додому через банківські перекази і ще стільки ж відвезли в Україні самостійно у вигляді готівки.

"Це велика підтримка для української економіки", - сказав польський дипломат.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що в її країні перебуває "близько мільйона біженців" з України. При цьому вона не пояснила, як вона змогла нарахувати таку кількість. Згодом видання Gazeta Wyborcza написало, що у Польщі за минулий рік з'явилися лише двоє біженців з України. А мільйон - це всі українці, які тільки є в сусідній країні разом з туристами.

Раніше видання Sueddeutsche Zeitung писало, що Польща видає за прийом біженців працевлаштування українців. Німецька газета додає, що більшість громадян України, які приїжджають у сусідню країну – це студенти, українці з польським корінням і тисячі заробітчан.