Глава податкової вважає, що бізнесу подобається виплачувати податки авансом

23 грудня 09:14

Рішення виплачувати податок на прибуток авансом приймається самими підприємцями, оскільки «їм це вигідно». Про це в інтерв'ю повідомив голова Державної податкової служби Олександр Клименко.

 

«Відбувається так: ми дивимося на підприємства, у яких є достатня база оподаткування з податку на прибуток. І говоримо, що, якщо через квартал ви заплатите досить велику суму, акумулювати її буде складно. І ми домовляємося. Ось звідки йдуть авансові платежі з податку на прибуток. Якщо у компанії цього захочуть і вважатимуть економічно вигідним. Змусити ми не можемо, можемо запропонувати», - сказав Клименко «КоммерсантЪ-Украина».

Відповідаючи на запитання журналіста про те, що така переплата вилучає обігові кошти компанії, Клименко відповів, що представники бізнесу запевнили його, що це їм вигідно.

«Я особисто розмовляв з представниками багатьох ФПГ, і вони кажуть, що їм це вигідно», - сказав Клименко.

Голова ДПС не підтвердив дані Рахункової палати про зростання переплат податків, разом тим дані ДПС та рахункової палати виявилися схожими.

«Ми сьогодні маємо чітке зниження суми переплат на 7%, або на 126 млн грн, до 1,7 млрд грн. Що стосується переплат з прибутку, то ми сьогодні маємо дуже незначне зростання - близько 200 млн грн, до 11 млрд грн», - сказав Клименко.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата стверджувала, що у I кварталі 2011 року обсяг сплачених наперед податків зріс на 10,1%, або 1,04 млрд грн, склавши 11,28 млрд грн.

ZN.UA вже писало, що в цьому ж інтерв'ю Олександр Клименко повідомив, що 96% підприємців сьогодні здають податки добровільно.