Глава "Нафтогазу" підтвердив призупинення розміщення євробондів

15 листопада 17:57

У НАКу пояснили ситуацію несприятливою ринковою кон'юнктурою.

 

У НАК "Нафтогаз України" підтвердили рішення відкласти розміщення п'ятирічних євробондів через несприятливу ринкову кон'юнктуру.

"Ми прийняли рішення відкласти розміщення єврооблігацій "Нафтогазу": нестабільність ринку і висока потенційна вартість залучення коштів на міжнародних ринках робить випуск п'ятирічних боргових зобов'язань поки недоцільним", - написав глава правління НАК Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook.

"Продовжуємо відслідковувати ринкову ситуацію, плануємо повернутися до питання розміщення на зовнішніх ринках за більш сприятливих умовах", - додав він.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" з 5 листопада проводив серію зустрічей з інвесторами в США і Лондоні в рамках підготовки угоди. За даними джерела в банківських колах орієнтир прибутковості 5-річних євробондів НАК "Нафтогаз України" в доларах знаходився на рівні 10,9% річних.

У свою чергу голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час форуму в Києві 13 листопада висловив думку, що ключовими факторами, що визначають обсяг і вартість зовнішніх інвестицій в Україну, є: наявність незалежних компетентних регуляторів і справедливої судової системи.

Кабінет міністрів України на засіданні 24 жовтня схвалив випуск НАК "Нафтогаз України" 5-річних єврооблігацій на суму до млрд. "Нафтогаз" планує направити кошти, зокрема, на погашення існуючої фінансової заборгованості, закупівлю газу для проходження опалювального сезону та фінансування заходів для збільшення внутрішнього видобутку.