Глава МВФ рекомендувала Лукашенку переорієнтувати політику

27 вересня 12:42

Для отримання нових кредитів від МВФ президенту Білорусі доведеться піти на істотну зміну курсу.

 

Глава МВФ Крістін Лагард порадила президенту Білорусі Олександру Лукашенку "переорієнтувати політику".

"Пані Лагард вітала деякий прогрес, досягнутий останнім часом у зміцненні рамкової політики в Білорусі, але підкреслила, що для відновлення стабільності та поступального зростання необхідна глибша переорієнтація політики, яку постійно підтримуватимуть на найвищому рівні", - цитує Українська служба Бі-бі-сі повідомлення МВФ.

Директор-розпорядник МВФ і президент Білорусі зустрілися в Нью-Йорку, куди Олександр Лукашенко приїхав для участі в Генасамблеї ООН.

У той же час, на сайті президента Білорусі говориться, що під час зустрічі 26 вересня "Лукашенко подякував керівництву Фонду за успішну реалізацію програми "стенд-бай" у 2009-2010 роках, яка дозволила пом'якшити негативні наслідки зовнішньої економічної кризи".

"Сторони обговорили хід і перспективи взаємодії Білорусі з Міжнародним валютним фондом, включаючи можливу нову програму співпраці. Президент Білорусі висловив надію, що в новій програмі буде застосований збалансований підхід у ставленні та врахування інтересів країни і політики, що проводиться державою, забезпечення високого рівня соціальної захищеності громадян", - наголошується в повідомленні прес-служба білоруського президента.

У серпні Національний банк Білорусі заявив, що сподівається залучити 2-3 млрд доларів від МВФ "для підтримки платіжного балансу країни".

Олександр Лукашенко 26-29 вересня перебуває з робочим візитом у США. Це перший приїзд президента Білорусі в Сполучені Штати за останні десять років. У вересні 2005 року він також відвідав Генасамблею ООН.