"Газпром" вирішив не чекати дозволу Данії на будівництво "Північного потоку-2"

04 вересня 10:42

Роботи продовжилися у фінській виключній економічній зоні.

 

Укладка підводної частини газопроводу "Північний потік-2", з'єднує безпосередньо газові системи Росії та Німеччини, найближчим часом почнеться з території Фінляндії. Про це пише видання Відомості з посиланням на представника компанії Nord Stream 2 AG.

Планується, що судно-трубоукладальник Solitaire прокладе частину газопроводу у фінській виключній економічній зоні, а потім перейде на іншу ділянку. За словами представника Nord Stream 2 AG, пізніше в цьому році Solitaire повинен буде почати укладання труб у водах Росії.

За даними сайту Marine Traffic, Solitaire вже прибув до порту Гельсінкі. Куди він повинен відправитися після заходження в цей порт, поки не відомо. Заходити в порт Solitaire не потрібно, на нього будуть доставляти труби з логістичного хабу в місті Котка, розповідає представник Nord Stream 2 AG.

За даними Nord Stream 2 AG, крім Росії, на даний момент отримано повні комплекти дозволів на будівництво планованого газопроводу в Німеччині, Фінляндії та Швеції. Йде процес отримання дозволу в Данії.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині в Балтійському морі вже почали закладати перші труби в рамках будівництва газопроводу "Північний потік-2". Також повідомлялося, що проект "Північного потоку-2" може бути реалізований без участі Данії. Альтернативний маршрут в обхід Данії не потребує додаткових дозволів і не вплине на кінцеву вартість проекту.

Детально про перешкоди для будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича "Датський хрест для "Газпрому" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".