"Газпром" скасував розміщення євробондів через ризик арешту коштів

14 червня 16:51

Російський монополіст припускає, що "Нафтогаз" продовжить стягнення боргів.

 

"Газпром" скасував заплановане на червень розміщення євробондів у фунтах стерлінгів через ризик арешту залучених коштів за позовами "Нафтогазу", оскільки НАК раніше почав процедуру стягнення боргів з російського монополіста. Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на джерело.

Повідомлялося, що "Газпром" подав до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з "Нафтогазом" з транзиту газу.

Потім Апеляційний суд округу Свеа 13 червня задовольнив клопотання ПАТ "Газпром" і призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року по спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" щодо транзиту газу через територію України.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" про компенсації на суму $ 4,63 млрд за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі російський газовий монополіст повинен сплатити $ 2,56 млрд на користь "Нафтогазу".

Детальніше про протистояння двох енергетичних гігантів читайте в матеріалі Алли Єрьоменко та Олександра Малиновського "Стокгольмський бумеранг" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".