"Газпром" поєднав морську і наземні частини "Турецького потоку"

19 березня 14:25

Після будівництва приймального терміналу газопровід буде готовий до роботи.

 

В Туреччині зварили завершальний стик, що з'єднує морську і прибережну секції "Турецького потоку". Про це йдеться в повідомленні оператора проекту – компанії South Stream Transport B. V.

"Технічна операція, яка називається надводний захльост, включала в себе підйом прибережної і глибоководної секцій з морського дна на спеціальну платформу над водою і їх зварювання в єдину нитку газопроводу. Після ретельної перевірки зварного шва нитка газопроводу була покладена на морське дно на глибину 32 метри", – наголошується в повідомленні.

Після будівництва приймального терміналу в Кыйыкей (населений пункт в Туреччині) газопровід "Турецький потік" буде готовий до експлуатації, додав оператор.

Початок експлуатації нового газопроводу заплановано на кінець 2019 року.

Газопровід "Турецький потік" проходить по дну Чорного моря з Краснодарського краю РФ в європейську частину Туреччини. Трубопровід протяжністю близько 1100 кілометрів (з них 937 кілометрів - морський трубопровід) буде складатися з двох ниток (перша нитка призначена для поставок газу турецьким споживачам, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи) загальною потужністю 31,5 млрд кубічних метро газу в рік.

Як писав для DT.UA Ігор Маскалєвич, перешкодити реалізації планів "Газпрому" на півдні може хіба що економічна криза в Туреччині.

Нагадаємо, що 8 травня 2017 року в російському "Газпромі" повідомили про початок будівництва газопроводу "Турецький потік".

Детальніше про огинання газових потоків території України читайте у матеріалі Ігоря Маскалєвича "Скраплені перспективи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".