Фонд держмайна за місяць хоче продати 147 підприємств

02 грудня 16:06

Загальна вартість держмайна, призначеного для реалізації, становить 274,1 млн грн.

 

У грудні Фонд державного майна України планує провести 147 приватизаційних аукціонів через 44 майданчики ProZorro.Продажу. Загальна вартість запланованого до продажу держмайна перевищує 240 млн грн, повідомляє прес-служба ФДМУ.

Зазначається, що загальна вартість цього державного майна становить 274,1 млн грн.

Список виставлених об'єктів опублікований на сайті.

Зокрема, найбільшими об'єктами за вартістю є підприємство "Трансмаш" в Кривому Розі (виробляє вагони-самоскиди і напіввагони), пакет акцій "Мирогощанського аграрія", дослідний завод Інституту проблем матеріалознавства ім. І. Н.Францевича НАНУ, а також кілька об'єктів, будівництво яких не завершено: оздоровчий комплекс "Прикарпаття" в Яремче, енергоцех в Києві (площа 9 577,8 м2, біля станції метро Шулявська), виробнича база Будремкомплект (площа 6 822,3 м2, Київ), реабілітаційний комплекс Київської області.

У ФДМУ відзначають, що з початку року на електронні торги ProZorro.Продаж виставлені 511 об'єктів малої приватизації. З них продано 335 об'єктів на загальну суму 518,8 млн грн при стартовій ціні 375,7 млн. грн.

Раніше повідомлялося про те, що уряд підготує для приватизації 500 об'єктів до кінця року.

Згідно з п'ятирічною програмою Кабміну, уряд Олексія Гончарука планує приватизувати кілька сотень державних підприємств і ліквідувати кілька тисяч, які вважає неефективними. Проект держбюджету-2020 передбачає 6 млрд грн доходів від "великої" приватизації і стільки ж від "малої".

Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію 18 січня 2018 року. Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де більше 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн гривень. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.

Детальніше про приватизацію та оренду держмайна читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Максим Нефьодов: "Велика приватизація - це велика проблема" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".