Фонд держмайна виставив на продаж Центральний автовокзал Києва

09 липня 16:46

Аукціон відбудеться 14 серпня 2019 року.

 

Фонд державного майна України (ФДМУ) виставить на продаж державний пакет акцій АТ "Київпассервіс". Стартова ціна - 195,9 млн грн. Про це на Facebook повідомив глава ФДМУ Віталій Трубаров.

"Це об'єкт малої приватизації, відповідно аукціон відбудеться у системі ProZorro.Продаж 14 серпня 2019 року. Держава володіє 99,9 відсотками пакета акцій", - написав Трубаров.

Він також уточнив, що у власності "Киевпассервиса" перебуває шість автостанцій у столиці - АС Центр, АС Дарниця, АС Полісся, Центральний автовокзал, АС Південна, АС Дачна - і вісімнадцять Київської області.

"Інвестор зобов'язаний зберігати роботу автостанцій, погасити протягом шести місяців заборгованість із заробітної плати, не допустити звільнення працівників і виконувати колективний договір", - підкреслив Трубаров.

Раніше Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, які підлягають продажу в цьому році.

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію №7066 у другому читанні і в цілому 18 січня 2018 року. Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де більше 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн гривень. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.