Фірми оточення Януковича за місяць розморозили десятки рахунків

14 грудня 13:48

Рахунки були заарештовані у справі, яку веде Генпрокуратура.

 

Печерський суд Києва протягом місяця скасував арешти понад 25 рахунків, які правоохоронці пов'язували з оточенням екс-президента Віктора Януковича. Про це йдеться в рішеннях, оприлюднених у Єдиному реєстрі, пише ЕП.

Рахунки були заарештовані у справі, яку веде Генпрокуратура. Слідство вважає, що в реєстраційні документи низки компаній внесли неправдиві відомості. Також ймовірні злочинці нібито сприяли відмиванню "брудних" грошей – їх дії передували легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом.

У цій справі кільком підприємствам за листопад-грудень вдалося зняти арешти зі своїх рахунків та сум ПДВ в системі електронного адміністрування, а саме "Аскор-Інвест", "Гендальф", "Фігаро Еволюшн", "Екотрейд 2016", "Фартисима", "Фаршмаг", "Ін-Том".

Більшість з них фігурують також в інших виробництвах, зокрема, про розкрадання коштів "Укрзалізниці". Слідство по цій справі заявляло, що причетні фірми нібито належать синові екс-президента Олександру Януковичу.

Судді вирішили, що слідство не довело причетність компаній до злочинів і незаконність їхніх грошей.

Які суми зберігалися на арештованих рахунках, не відомо.

Нагадаємо, що в програмі "Схеми" повідомлялося про те, що в 2016-2017 роках з банку Олександра Януковича "ВБР" були виведені близько 2 мільярдів гривень, які були зареєстровані на підставних осіб. Гроші виводили через "Міжнародний інвестиційний банк", бенефіціаром якого є президент України Петро Порошенко. При цьому сам банк заробив на операціях близько 20 мільйонів "комісійних".