Fiat Chrysler заплатить багатомільярдний штраф через дизельгейт

10 сiчня 12:59

Автовиробник продовжує заперечувати свою провину в заниженні показника викидів шкідливих речовин.

 

Автомобільний концерн Fiat Chrysler через підозри в застосуванні програмного забезпечення, яке дозволяло його дизельним автомобіля виділяти в атмосферу надмірні викиди, заплатить більше $ 700 млн. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела.

Наголошується, що при цьому Fiat Chrysler заплатить $ 311 млн Мін'юсту США, близько $ 75 млн владі кожного з штатів, які проводять розслідування проти автовиробника і $ 280 млн для врегулювання позовів власників автомобілів.

Проте сам концерн продовжує заперечувати будь-які правопорушення зі свого боку, заявляє, що ніколи не розробляв подібних програмних забезпечень.

Повідомлялося, що в 2017 році влада США подали позов проти Fiat Chrysler. Паралельно десятки автовласників звинуватили компанію в заниженні викидів дизельних автомобілів. Зокрема мова йде про Jeep Grand Cherokee і пікапи Dodge Ram.

Рік тому, 23 січня, суд у Сан-Франциско остаточно затвердив виплати 644 дилерам німецького автоконцерну Volkswagen AG в США в розмірі $ 1 млрд 208 млн у справі щодо "дизельного скандалу".