ФДМУ планує приватизувати не менше п'яти великих держпідприємств у 2020 році

14 листопада 16:23

В числі кандидатів на приватизацію: "Центренерго", Одеський припортовий завод (ОПЗ), "Президент-готель".

 

Фонд державного майна (ФДМ) України планує приватизувати 2020 року не менш як п'яти державних підприємств. Про це повідомив глава ФДМ Дмитро Сенниченко.

"Ми плануємо приватизувати не менше п'яти великих підприємств", - сказав він в ході наради у ФДМ за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Згідно з даними голови Фонду, ФДМ може приватизувати в 2020 році Об'єднану гірничо-хімічну компанію (ОГКХ), "Електроважмаш", Вугільну компанію "Краснолиманську", "Центренерго", Одеський припортовий завод (ОПЗ), "Президент-готель".

Держава має намір залишити у своїй власності з 3,643 тис. державних підприємств 766, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павло Кухта.

"Вже відібрано 1399 держпідприємств, погоджено 737 з них, і ще 482 в процесі передачі", - сказав Кухта.

При цьому він додав, що прибутковість держактивів повинна зрости до 5%, значною мірою за рахунок приватизації.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський розпорядився до кінця поточного року направити 500 підприємств на приватизацію.

Проект держбюджету-2020 передбачає 6 млрд грн доходів від "великої" приватизації і стільки ж від "малої". Попередній варіант проекту держбюджету передбачав 5 млрд грн доходів від великої приватизації проти 17 млрд грн в державному бюджеті на 2019-й.