ФДМ продав "Укртелефільм" та "Київмашсервіс"

05 серпня 20:01

Держпідприємства продані за 5,1 млн і 20 млн гривень.

 

Фонд держмайна продав майнові комплекси держпідприємств "Укртелефільм" та "Київмашсервіс". Про це повідомив в. о. голови Фонду Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, майновий комплекс "Укртелефільму" проданий за 5,1 млн гривень компанії "Ріелтіс-Плюс". А майновий комплекс держпідприємства "Київмашсервіс" продали компанії "І-Стейт" за 20 млн гривень.

"Київмашсервіс" розташований в Києві, володіє рядом виробничих приміщень, в яких раніше випускалися будівельні конструкції і торгові меблі. Останнім часом все майно здавалося в оренду", - написав Трубаров.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський анонсував масштабну приватизацію в 2019 році. У 2018 році Верховна Рада прийняла законопроект про приватизацію №7066. Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

Проте, як заявляв перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, попит на більшу частину об'єктів приватизації практично відсутній. За його словами, у держави немає ні кадрових, ні фінансових ресурсів займатися продажем, для якої потрібна грунтовна підготовка.

Детальніше про приватизацію та оренду держмайна читайте в статті Юлії Самаєвої "Максим Нефьодов: "Велика приватизація - це велика проблема"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".