ФДМ продав радіозавод і паперову фабрику

12 жовтня 00:06

Завод Оріон входить в список об'єктів "малої приватизації".

 

Фонд держмайна України (ФДМ) продав держпакет у 96,1% акцій Тернопільського радіозаводу "Оріон" за 57 млн грн, що більш ніж в два рази вище стартової ціни 24,8 млн грн. Про це повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров на свій сторінці в Facebook.

Покупцем став Самбірський радіозавод Сигнал.

"Фонд очікує швидке підписання переможцями протоколів аукціонів і договорів, а також перерахування 66 млн грн, які підуть у державну казну", - підсумував Трубаров.

Завод Оріон входить в список об'єктів "малої приватизації". Тернопільський радіозавод Оріон заснований в 1982 році, входить в перелік підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України.

Також ФДМ продав за 9 мільйонів гривень майновий комплекс колишнього державного підприємства "Коломийська державна фабрика", яка не працює з 2012 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні за два місяці продано 150 об'єктів малої приватизації. Чи дійсно велика приватизація в Україні стартувала або ми є свідками ще одного прикрого фальстарту? Детальніше читайте у статті Олександра Чалого"Фальстарт великої української приватизації?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".