"Енергоатом" зобов'язали реалізовувати 90% електроенергії за фіксованою ціною

12 червня 16:00

Це рішення уряду нівелює конкуренцію у новому ринку електроенергії – Герус.

 

Кабінет міністрів зобов'язав держпідприємство НАЕК "Енергоатом" продавати 90% своєї електроенергії у новому ринку електроенергії за фіксованою ціною. Про це повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус, передає УНІАН.

Рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду.

"Кабмін сьогодні ухвалив, що на компанію "Енергоатом" накладається зобов'язання 90% своєї електроенергії продавати за фіксованою ціною", - сказав Герус.

За його словами, це рішення уряду нівелює конкуренцію у новому ринку електроенергії. "Враховуючи, що у нас імпорту немає, а "Енергоатом" буде регулюватися, у нас нерегульованою залишається одна компанія, яка буде працювати на вільному ринку. Конкуренції тут немає, це не створення конкурентного ринку. Можна було прописати ім'я однієї компанії, для якої настає вільний ринок", - зазначив Герус.

Раніше повідомлялося, що Кабмін поклав публічні спецзобов'язання (PSO, Public Service Obligation) з постачання е/е для потреб населення з 1 липня 2019 року до 31 грудня 2020 року на державні енергогенеруючі компанії НАЕК "Енергоатом", АТ "Укргідроенерго" та оператора системи передачі "Укренерго".