Електронні цигарки прирівняли до тютюнових — рішення уряду

24 грудня 12:15

На них поширюватимуться усі обмеження.

 

Кабінет міністрів України прирівняв електронні сигарети та новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших тютюнових засобів. Тепер обіг електронних цигарок буде регулюватись законодавством, яке стосується тютюнових виробів, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Прирівнюємо електронні сигарети та новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших тютюнових засобів. Обіг таких цигарок має регулюватися відповідно до законодавства України", - написав глава уряду в своєму Telegram-каналі.

Також на електронні сигарети поширюватиметься обмеження щодо реклами, а також заборона паління таких цигарок у громадських місцях.

"Здоров'я українців має бути захищеним від шкідливого впливу тютюну. Більше того, це європейська практика у сфері регулювання обігу тютюнових виробів", - додав глава уряду.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, яким пропонується внести зміни до закону "Про митний тариф" щодо встановлення ставки мита на електронні сигарети.