Експерти МВФ їдуть в Києві для вивчення проекту держбюджету-2018

08 листопада 14:12

Група експертів буде в Києві з 9 по 17 листопада.

 

Експерти Міжнародного валютного фонду 9 листопада прибудуть в Київ для вивчення проекту "Про Державний бюджет України на 2018 рік", повідомляється в прес-релізі Фонду.

"Команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ в період з 9 по 17 листопада для проведення технічного обговорення проекту бюджету на 2018 рік", - цитується в повідомленні постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Фонд продовжує вивчати прийнятий Верховною Радою закон про пенсійну реформу. Крім того, для завершення четвертого перегляду програми співпраці Україні необхідно прийняти законодавство про створення антикорупційного суду, реформувати процес приватизації держпідприємств, щоб він був прозорим і ґрунтувався на ринкових механізмах, а також провести коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

Раніше повідомлялося, що в МВФ поки не готові говорити про терміни надання Україні чергового траншу.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17 млрд доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми і виділення траншів. У 2015 року Україна отримала лише два транші - 5 млрд доларів в березні і 1,7 млрд доларів - в серпні 2015 року. У вересні 2016 року МВФ виділив Україні третій транш - на 1 млрд доларів, у квітні 2017 року Україна отримала ще 1 мільярд у рамках четвертого траншу.

Детальніше про перспективи співпраці України з МВФ читайте інтерв'ю міністра фінансів Олександра Данилюка у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".