Ексімбанк США відновлює операції в Україні

08 сiчня 23:10

Ексімбанк США зняв обмеження на проведення операцій з державним і приватним сектором України.

 

Сполучені Штати переглянули ризики ведення комерційної діяльності в Україні з урахуванням забезпечення макроекономічної стабільності і відновлюють після п'ятирічної перерви діяльність эспортно-імпортного банку Ексімбанку. Про це йдеться у повідомленні Посольства України в США на сторінці в Facebook.

"Це рішення дозволить збільшити обсяги українсько-американської торгівлі і стане ще одним сигналом інвесторам про покращенням умов ведення бізнесу в Україні", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Ексімбанк США зняв обмеження на проведення операцій з державним і приватним сектором України за програмами експортного кредитування, гарантування кредитів і експортного страхування.

Раніше в МЕРТ озвучили, що зростання ВВП за підсумками 2018 року складе більше 3%. Рівень тіньової економіки зменшився на 3%, і становить 32% від офіційного ВВП.

Детальніше про заміри ділової активності і очікувань читайте в статті Оксани Кузяків "Економічні очікування українського бізнесу напередодні виборів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".