«Дзеркало тижня. Україна» подає до суду на Юрія Бойка

04 червня 09:04

«Дзеркало тижня. Україна» і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подадуть до суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його висловлювання про «заказушність» статті «Вишка для Бойка».

 

Про це повідомляється в статті «СБУ в поміч» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

У новому матеріалі, присвяченому купівлі «Чорноморнафтогазом» бурильної установки, також описуються деякі нові деталі операції. Про те, що купівля установки пройшла з 80%-ної передоплатою; про те, в документації конкурсних торгів об'єктом купівлі виступає виключно установка без додаткових транспортних засобів; про підтвердження «Чорноморнафтогазом» того, що бурильна установка була створена на верфях сінгапурської фірми Keppel, отримавши назву «Петро Годованець».
Раніше Юрій Бойко назвав статтю «Вишка для Бойка» «стовідсотковою заказухою» і звернувся до СБУ з проханням розшукати її замовників. «Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник ... Це замовняк- сто відсотків», - заявив міністр УНІАНу.
Міністр розповів, що в ціну бурильної установки могли входити також кораблі і літаки.
«Насправді там вартість установки може бути 250 мільйонів, але там же не враховано вартості ані вертольотів рятувальних, ані кораблів, а це додаткові гроші... З боку виглядає ефектно. З одного боку, 400 мільйонів, з іншого боку - 250. А всі запчастини і додаткове устаткування вони забули приписати», - стверджує Ю. Бойко.
Нагадаємо, що в статті «Вишка для Бойка» описувався тендер «Чорноморнафтогазу» на купівлю морської бурильної установки. Тендер був проведений між двома пов'язаними між собою фірмами. Ціна покупки була вище середньосвітових на 150 мільйонів доларів.