Дві третини регуляторних актів місцевої влади має бути скасовано або виправлено

31 травня 05:32

62% (більше 23 100) регуляторних актів, прийнятих органами місцевого самоврядування протягом останніх 20 років, не відповідають принципам державної регуляторної політики.

 

Такими є попередні висновки Держкомпідприємництва за результатами прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба Кабміну.

Значна частина документів не відповідає принципам регуляторної політики через зміни, які відбулися у законодавстві, і економічну недоцільність. Кожен дев'ятий такий документ, за висновком робочих груп, має бути скасовано, решту - приведено у відповідність до законодавства.

Більшість таких рішень було прийнято сільськими радами. В основному вони стосувалися земельних питань. Економічно недоцільними та такими, що не відповідають вимогам актів вищої юридичної сили, було визнано і регуляторні акти сфери торгівлі, послуг, сплати місцевих податків і зборів.

Відзначається, що незважаючи на вимоги закону щодо прискореного перегляду регуляторних актів, облради Вінницької, Дніпропетровської та Херсонської області вчасно не подали необхідні переліки документів.