ДТЕК Ахметова придбав вугілля в Роттердамі

08 листопада 14:28

До кінця листопада вугілля поповнить склади ДТЕК Криворізької ТЕС.

 

ДТЕК придбав 80 тисяч тонн південноафриканського антрациту в Роттердамі. До кінця листопада вугілля доставлять в Україну, щоб поповнити склади ДТЕК Криворізької ТЕС. Про це повідомила прес-служба компанії.

Наголошується, що постачання імпортного вугілля дозволить ДТЕК Криворізької ТЕС покривати потреби енергосистеми України і безперебійно виробляти електроенергію під час осінньо-зимового періоду.

"Завдяки переведенню блоків Придніпровської ТЕС з антрациту на використання газового вугілля, ДТЕК скоротить споживання антрациту на 30% цього року порівняно з минулим", - підкреслив директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куриленко.

За його словами, ДТЕК розробляє проект перекладу блоку Криворізької ТЕС на вугілля марки Г, що видобувається в Україні.

Станом на 8 листопада ДТЕК Криворізька ТЕС працює в штатному режимі, на складах – 102 тис. тонн вугілля. У роботі на станції енергоблоки №1 і №5, із загальним навантаженням 341 МВт.

Як писали для DT.UA Вікторія Войцицкая і Олена Сотник, народні депутати України ("Самопоміч"), формула Роттердам+ - запорука економічного процвітання корпорації ДТЕК, яка, крім здатності непомітно транспортувати вугілля з Роттердама в Україну, ще й може ставати абсолютно невидимою, коли ринок ТЕС аналізується державними чиновниками за фактом існування монополій.

Докладніше про необхідність регулювання ринків читайте в матеріалі Вікторії Войціцької і Олени Сотник "Відповідальний капіталізм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".