"Дорожня карта" співпраці з Deutsche Bahn буде підписана 5 лютого – Гончарук

24 сiчня 15:18

За його словами, Україна зацікавлена в партнерстві з глобальною компанією.

 

У Кабміні повідомили про те, що "Дорожня карта" партнерських домовленостей з національним оператором залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG буде підписана 5 лютого 2020 року. Про це повідомив за підсумками засідання уряду прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"З цією великою системною компанією ми зараз говоримо про укладення стратегічної партнерської угоди. Це стратегічна угода може бути наповнене багатьма смислами. На 5 лютого заплановано підписання "дорожньої карти" щодо того, що буде відбуватися в цьому році", - зазначив він.

За словами Гончарука, уряд України зацікавлений в інвестиціях в ж/д галузь, у співпраці з компанією, до якої є довіра, у якої є дешеві ресурси і унікальний досвід управління подібними проектами.

"Deutsche Bahn може бути для нас надійним серйозним партнером. Це і про якість перевезень, і про їх швидкість, оскільки багато в бізнесі, особливо експортери, говорять про те, що у них є проблеми з вивезенням продукції в порти... Миритися з цим ми не будемо. Якщо це буде заважати економічному зростанню, будемо приймати рішучі дії", – заявив Гончарук.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що влада України планує передати національному оператора залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG, з яким вже підписано меморандум про співпрацю в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця".

Проте пізніше в Deutsche Bahn офіційно спростували заяву прем'єр-міністра: "Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn буде надавати "Укрзалізниці" консультативні послуги", - зазначили в компанії.

Передувало всьому те, що між Deutsche Bahn і Міністерством інфраструктури України в Давосі був підписаний "Меморандум про взаєморозуміння".