"Дочка" російського ВТБ Банку продає харківський ТРК Магелан

01 серпня 15:41

Торги пройдуть 11 серпня 2017 року.

 

Українська "дочка" російського "ВТБ Банку" виставить на продаж торгово-розважальний комплекс "Магелан" (Харківська обл, смт Мала Данилівка), свідчать дані торгів у системі електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ).

Торги пройдуть 11 серпня 2017 року, стартова ціна лота складе 603,671 млн грн.

В оголошенні зазначається, що лот включає діючий "Магелан" загальною площею 64,8 тис. кв. м, а також незавершену чергу будівництва загальною площею 44,9 тис. кв. м, розміщені на земельній ділянці в 4,2 га.

Раніше ТРК належав українському бізнесменові, власнику групи "Мілкіленд" Анатолію Юркевичу.

"ВТБ Банк" заявляв, що ТРК "Магелан" був переданий у його власність внаслідок іпотечного застереження і надалі планувався до продажу.

"ВТБ Банк" заснований в 1992 році. Його основним акціонером є ВАТ "Банк ВТБ" (РФ, 99,9959%). Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2017 року за розміром загальних активів "ВТБ Банк" займав 16-е місце (17,095 млрд грн) серед 90 українських банків.

Раніше повідомлялося, що ВТБ, другий за розміром активів банк Росії, має намір поступово скорочувати бізнес в Україні. Допускається також можливість закриття фінустанови.

Нагадаємо, що жодна із заявок від потенційних покупців українських "дочок" російського "ВТБ" поки не схвалена НБУ.

16 березня, президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти функціонуючих в Україні банків з російським капіталом. Санкції терміном в один рік торкнуться ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" та ПАТ "БМ Банк".