Дочірнє підприємство американського трейдера отримало ліцензію на торгівлю газом в Україні

16 сiчня 16:25

НКРЕКП прийняла рішення сьогодні.

 

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг видала ліцензію на право постачання природного газу для "Треілстоун Енерджі", який належить американській групі компаній TrailStone. Таке рішення було прийнято на засіданні комісії.

Група компаній TrailStone заснована в 2013 році корпорацією "Riverstone", приватної енергетичної інвестиційної компанії з головним офісом в США.

У TrailStone є офіси в Києві, Лондоні, Берліні, Нью-Йорку і Остіні.

Основним напрямком бізнес-діяльності компанії є торгівля енергоресурсами та інвестиції в нафту, газ і електроенергію (в тому числі інфраструктурні проекти) в Європі і Північній Америці.

Раніше повідомлялося, що компанія Petroforce створила в Україні дочірню компанію і подала заявку на отримання ліцензії на торгівлю природним газом.

НКРЕКП видала ліцензіюна право провадження господарської діяльності з постачання природного газу для компанії Енжі Енерджі Менеджмент Юкрейн, яка є дочірнім підприємством компанії Engie Energy Management (Франція).

НКРЕКП здійснює держрегулювання суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.