До кінця року ліквідують 28 банків - Фонд

03 липня 21:46

У стадії ліквідації перебуває 91 банк.

 

До кінця року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує завершити ліквідацію 28 банків. Про це повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

"Під управлінням Фонду перебувають 92 банка, з них в одному банку - тимчасова адміністрація, а 91 банк у стадії ліквідації. Ліквідація - це тривалий процес. За законом це п'ять років. Є великі банки, ліквідація яких займає більший період, а по малим банкам, то вже є досвід, коли закінчували ліквідації. На сьогодні 4 банки знаходяться в термінальній (завершальній - ред.) стадії. По всім іншим банкам ми в процесі. Протягом наступних 12 місяців ми плануємо завершити процедуру ліквідації 28 банків, тобто третина тих, що у нас під управлінням", - сказала Рекрут, передає УНН.

Раніше повідомлялося, що в ФГВФО запропонували підвищити держгарантії з відшкодування вкладів фізосіб з 200 тисяч до 800 тисяч гривень. Також пропонується повністю скасувати держгарантії на депозити в іноземній валюті. Нові правила можуть затвердити вже цієї осені.