До 2017 року українці за допомогою електронних ліцензій інвестували за кордон $ 9 млн

19 сiчня 17:29

Нацбанк минулого року видав 402 електронних ліцензій.

 

Національний банк України в минулому році видав фізичним особам 402 електронні ліцензії для переказу коштів за кордон, за 370 з яких були проведені операції на суму $ 9 млн, пише LIGA.net з посиланням на прес-службу регулятора.

Нагадаємо, в червні НБУ почав видачу ліцензій в електронній формі, з допомогою яких фізособи можуть перераховувати іноземну валюту за кордон через уповноважені банки. На підставі е-ліцензії фізична особа може протягом року перерахувати за кордон не більше $ 50 тис. (в еквіваленті). Електронну ліцензію можна використати для трьох видів операцій: інвестиції за кордон, розміщення коштів на власних рахунках за межами України та виконання зобов'язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

Документ в електронному вигляді можна запросити в банку, де у клієнта відкрито валютний рахунок для подальших переказів. Далі банк робить запит до НБУ. Головна умова для клієнта - довести, що кошти, призначені для виведення за кордон, зароблені офіційно і законно.

Раніше повідомлялося, що, на думку експертів, при уповільнні реформ, що спостерігається в Україні, очікувати серйозного сплеску інвестиційної активності навряд чи варто.