Для добудови мосту на Володимирській гірці зменшили видатки на зоопарк

23 травня 14:40

Вартість проекту зросла до трохи менше 0,5 млдр гривень.

 

Кошторисна вартість будівництва мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" у Києві зросла до 419,96 млн грн., що на 160 млн більше, аніж планувалось на самому початку. Відповідні фінансові зміни вказані у розпорядженні КМДА №859 від 16 травня про перерозподіл видатків бюджету Києва на 2019 рік.

Як пишуть "Наші гроші", збільшення вартості будівництва мосту відбулося за рахунок перерозподілу видатків у межах бюджетних призначень, передбачених Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА на 2019 рік у спеціальному фонді бюджету м. Києва. Так, на 232,63 млн грн зменшено фінансування реконструкції Київського зоопарку і водночас на 132,63 млн грн збільшено видатки на будівництво вказаного мосту, а також на 100 млн грн збільшено реконструкцію будівлі Київської міської клінічної лікарні №6 (просп. Космонавта Комарова, 3).

Нагадаємо, будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного моста між парком "Володимирська гірка" з Аркою Дружби народів, почалися в кінці минулого року, а сам міст планували відкрити до Дня Києва - наприкінці травня.

До середини березня на будівництво моста витратили 12,4 млн грн. Загалом пішохідний міст між Аркою дружби народів і Володимирською гіркою в Києві, обійдеться столичному бюджету в 260,47 млн гривень.

Водночас навколо мосту розгорілось уже кілька скандалів. Спочатку стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вимагала від Києва не будувати пішохідно-велосипедний міст від Володимирської гірки до арки Дружби народів, оскільки це суперечить певним домовленостям. А згодом швейцарські архітектори заявили про те, що концепція і конструктивні рішення мосту взяті з їхнього проекту, за який вони отримали премію у 2013 році.