ДКЦПФР готова виступити регулятором аудиторського ринку

29 липня 12:17

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) готова виступити регулятором аудиторського ринку.

 

Про це під час засідання незалежних бухгалтерів та аудиторів заявила заступник директора департаменту методології регулювання фондового ринку ДКЦПФР Олена Величко.

«Одне з головних завдань аудиторів - це захист інвесторів та надання достовірної доступної повноцінної інформації. Аудит тісно пов'язаний з фінансовим ринком, тому ДКЦПФР завжди працювала із зацікавленістю в тому, щоб ця інформація, була достовірною і підтвердженою», - сказала чиновниця.

Вона підкреслила, що через це розвиток аудиторської діяльності весь час перебуває «під невсипущим оком» ДКЦПФР.

О.Величко також зазначила, що в Україні "назріла" необхідність створення декількох саморегульованих організацій (СРО) на аудиторському ринку.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ потрапив розроблений Міністерством фінансів законопроект, який може зробити залежними від міністерства аудиторські компанії. Законопроектом передбачається, що Мінфін буде контролювати все - від внесення до реєстру аудиторських компаній до порядку застосування штрафних санкцій. Самі учасники ринку вважають це боротьбою за переділ галузі, що може призвести до скорочення кількості аудиторських фірм, монополізації і зростання цін на послуги.

Як повідомляло ZN.UA у листопаді 2010 року, тоді Мінфін вперше заявив про плани створити єдиний мегарегулятор фінансових ринків, який об'єднав би функції Національного банку, Держфінпослуг і Держкомісії з цінних паперів.