Deutsche Bank йде з ринку Росії – Rzeczpospolita

14 вересня 20:21

Усі відділення закриються до кінця жовтня.

 

Німецький Deutsche Bank зупинить всі свої операції в Росії і закриє усі відділення до кінця наступного місяця.

Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita. Функціонувати в РФ залишиться лише невеликий відділ Global Transaction Banking, операції якого становлять 10% від усієї активності Deutsche Bank в Росії.

Рішення німецького банку може бути продиктоване зміною стратегії з одного боку, а з іншого – скороченням попиту на банківські послуги серед росіян після того, як Захід ввів економічні санкції. Хоча причина може бути пов'язана із скандалом, який розгорівся навколо російського відділення банку влітку.

На початку червня з неофіційних джерел стало відомо, що Deutsche Bank AG проводить внутрішнє розслідування щодо можливого відмивання грошей російськими клієнтами. Мова йшла про акції, які клієнти з Росії купували через Deutsche Bank в рублях, а також синхронних угодах через Лондон, де банк купував ті ж цінні папери за долари.

Раніше повідомлялося, що російські банки знайшли спосіб залучати клієнтів до Німеччини в обхід європейських санкцій. Пізніше ЗМІ писали, що Deutsche Bank може заплатити $ 4 млрд штрафів за відмивання грошей у Росії та угоди з Іраном .