Держслужбовцям змінили термін подання декларацій при звільненні

15 сiчня 03:33

Вважається, що даний порядок полегшить життя державним службовцям, які вирішили поміняти місце роботи

 

Набув чинності новий порядок подання декларація державними службовцями. Відтепер вони не зобов'язані подавати декларацію у день звільнення з колишнього місця роботи.

"Повідомляємо про вступ в силу нової редакції порядку формування, ведення і опублікування (надання) інформації Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого наказом НАПК від 12 грудня 2019 року", - йдеться в повідомленні прес-служби НАПК.

З редакції відповідного документа виключена норма, яка зобов'язувала суб'єкта декларування при звільненні з власної ініціативи подавати декларацію у день фактичного звільнення.

Тепер держслужбовець має право подати декларацію протягом двадцяти днів, наступних за звільненням.

"Декларація перед звільненням - декларація, яка подається згідно з абзацом першим частини другої статті 45 Закону не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення діяльності, пов'язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної в підпунктах" а ", "в" пункту 2 частини першої статті 3 Закону", - йдеться у чинній редакції Порядку.

Кабмін має намір змінити принцип нарахування заробітних плат державним службовцям. На сьогоднішньому засіданні уряду було розглянуто проект закону "Про внесення змін до бюджетного кодексу щодо мінімального розміру посадового окладу".

Зараз зарплати держслужбовців "прив'язані" до прожиткового мінімуму – держслужбовець не може отримувати зарплату нижче двох прожиткових мінімумів (При цьому Кабмін планує збільшити ПМ до 4200 грн). Уряд має намір прибрати цю норму, і визначати мінімальний рівень зарплат для кожного бюджетного року залежно від наявних коштів.

У той же час прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив підвищення заробітних плат членам уряду необхідністю боротьби з корупцією у владі.