Держбанк знову спробує відсудити у Ахметова "Укртелеком"

15 лютого 11:43

Банк не повідомив на чому грунтується новий позов.

 

Господарський суд Києва відкрив провадження за нововиявленими обставинами по справі про примусове стягнення "Ощадбанком" 1,1 млрд грн боргу з ТОВ "ЕСУ" Ріната Ахметова. Про це йдеться в постанові суду від 6 лютого, пише Liga.Net.

Деталей нових обставин по справі не повідомляється.

Згідно з документом, розгляд справи заплановано на 26 лютого 2019 року.

Нагадаємо, раніше вимоги банку до компанії відхилив Верховний суд, а також суди нижчих інстанцій. Тобто держбанку відмовили у задоволенні позову до ТОВ "ЕСУ" про стягнення зазначеної суми боргу шляхом звернення стягнення на 92,8% акцій "Укртелекому", які їй належать.

Свої позовні вимоги Ощадбанк обґрунтовував тим, що "Укртелеком" не виконав зобов'язання за договором купівлі-продажу цінних паперів від 15 вересня 2015 року і не викупив у держбанку облігації на 1 млрд гривень.

ФДМ заявляв, що в разі повернення телекомунікаційної компанії "Укртелеком" державі, вона буде повторно виставлено на продаж.

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.