Державний "Укрексімбанк" відсудив у компанії Ахметова 2,7 мільярда гривень

14 лютого 15:30

Суд вирішив стягнути з ТОВ "ЕСУ" заборгованість за облігаціями.

 

Суд зобов'язав компанію "ЕСУ" Ріната Ахметова заплатити державному "Укрексімбанку" 2,7 млрд грн у справі про прострочені облігації. Про це повідомляє FinClub.

Господарський суд Києва 23 січня частково задовольнив позов "Укрексімбанку" до ТОВ "ЕСУ" та вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 2,73 млрд грн заборгованості за облігаціями, випущеними у 2013 році і які повинні були бути погашені в березні 2017 року.

В рамках цього спору суд ще в 2017 році заарештував 92,79% акцій "Укртелекому", що належать ТОВ "ЕСУ" (кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов).

У березні 2017 році "ЕСУ" має погасити облігації на 4,6 млрд грн, однак не зробило цього (тобто допустив дефолт).

Раніше повідомлялося, що Господарський суд Києва 11 грудня задовольнив заяву "Ощадбанку" і залишив без розгляду позов до "Укртелекому" у справі про стягнення 1,1 млрд грн. Перед цим компанія "Укртелеком", яку контролює Рінат Ахметов, і "Ощадбанк" уклали мирову угоду по справі про стягнення з "Укртелекому" більше 1 млрд грн.

Господарський суд Києва відхилив позов Фонду держмайна до ТОВ "ЕСУ" про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу контрольного пакета (92,79%) акцій "Укртелекому" і стягнення понад 2 млрд грн.

ФДМ заявляв, що в разі повернення телекомунікаційної компанії "Укртелеком" державі, вона буде повторно виставлена на продаж.

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.