Держава збереже контроль над "Турбоатомом" - Гройсман

18 травня 11:43

Частка держави у підприємстві скоротитися з 75% до 51%.

 

Держава збереже 51% "Турбоатома", де раніше відібрали членів наглядової ради, у державній власності при його приватизації. Для партнерства виберуть міжнародну компанію зі світовим ім'ям. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході години запитань до уряду в парламенті у п'ятницю, 18 травня.

"У нас є тільки одна мета: 51% залишити у власності держави. Це означає, що це буде державна компанія. І, можливо, на 20-25% привернути міжнародного партнера зі світовим ім'ям і бездоганною репутацією, можливо, через публічні торги. Щоб вони увійшли в капітал заводу, і там не працювало 3,5 тис., а 7 тис. людей", – сказав він.

Прем'єр уточнив, що уряд має намір рухатися "прозоро, дуже обережно, максимально враховуючи думку менеджменту компанії".

Нагадаємо, що "Турбоатом" - випускає турбінне обладнання для гідро-, теплових і атомних електростанцій. 75% статутного капіталу належить державі.

Повідомлялося, що уряд на черговому засіданні затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, в який увійшли 26 підприємств, у тому числі п'ять обленерго, "Центренерго", Одеський припортовий завод, "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК), Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) і "Сумихімпром". З 26 об'єктів 18 вже знаходяться в управлінні Фонду держмайна.

2 березня президент України Петро Порошенко підписав закон про приватизацію, 7 березня документ набув чинності. Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації, вимоги до їх покупців і обмеження щодо їх участі в приватизації, також відповідальність за недостовірність та неповноту наданих документів.