Держава заборгувала українцям мільярди гривень на субсидії

29 серпня 04:20

Рахункова палата попередила про серйозні ризики не забезпечити населенню субсидійні виплати у повному обсязі.

 

За станом на 1 липня заборгованість пільг та субсидій для населення на оплату житлово-комунальних послуг у держави склала 8,3 мільярда гривень. 60% цієї заборгованості вже прострочено, повідомляється на сайті казначейського відомства із посиланням на результати аналізу виконання державного бюджету України на 2018 рік у першому півріччі.

За перші шість місяців 2018 року - у січні-червні - була перерахована субвенція для надання пільг і житлових субсидій на рівні лише 77% річного плану.

З урахуванням цих показань Рахункова палата попередила про ризики не забезпечення до кінця року цих виплат населенню у повному обсязі.

Повідомлялося, що в січні-липні поточного року українцям було призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 734 млн грн. Це в 4,2 рази менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

У порівнянні з січнем-липнем 2017 року кількість сімей, яким призначено субсидії, зменшилась на 54,9%. Середній розмір призначеної субсидії на одну сім'ю у липні 2018 року порівняно з липнем 2017 року зменшився на 28,8% (до 103,9 грн).

Раніше Кабмін змінив правила нарахування субсидій. Детальніше про зміни в нарахуванні субсидій читайте у матеріалі Юлії Самаевой "Забирай і володарюй! Основні зміни порядку надання субсидій та їх наслідки" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".